MsDewey

Als eerste post in mijn vakblog geen ellenlange stukken over metadata, zoekstrategieën of interessante web 2.0 technieken die voor bibliotheken interessant kunnen zijn. Nee, (mannelijke) bibliothecarissen moet je eerst enthousiasmeren door de mogelijk saaie inhoud wat leuk te verpakken.

Neem nou Microsoft. Die hebben een Live Search zoekmachine geintroduceerd als opvolger van hun MSN Search waarvan ze weten dat die Google er echt niet uit gaat concurreren. Wat doe je dan als je toch geld genoeg hebt?
Simpel, je huurt een tv actrice in die er Erg Goed uitziet, je neemt een fors aantal filmpjes en interacties op en je maakt dat de zoekschil van je zoekmachine. Als knipoog naar bibliothecarissen toe noem je haar Ms Dewey en claim je het domein www.msdewey.com

Gat in de markt! Nu nog wachten op MsDewey tshirts, mokken en natuurlijk screensavers. Ik volg het fenomeen aandachtig!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top