Video2Learn

Van de Surf videoportal pagina komt een hele mooie tip:

Video2Learn heeft als doel 1 plek creëren waar iedereen terecht kan die meer wil weten over de toepassing van streaming video in het onderwijs.

Op dit moment is veel interessante informatie verspreid over de instellingen en daardoor slecht (of zelfs on)vindbaar. Video2Learn is door Natascha Lubberding en Harriët Damen opgestart om 1 plek creëren waar iedereen terecht kan die meer wil weten over de toepassing van streaming video in het onderwijs. De wiki is heel laagdrempelig want iedereen mag zelf onderwerpen aandragen en die neerzetten. Op die manier hopen zij de “verborgen” kennis van onderwijsinstellingen boven water te krijgen en iedereen te laten delen in die kennis en ervaring. Zoals bijvoorbeeld projecten die niet met hulp van een subsidie zijn uitgevoerd en daardoor voor het grote publiek verborgen blijven. Of bijvoorbeeld handleidingen die mensen zelf geschreven over een tool of softwareprogramma.

Iedereen wordt dan ook opgeroepen mee te doen om te helpen de wiki te vullen met eigen artikelen, weetjes, tips, handleidingen, projecten, interessante software, good practices. Kortom alles wat je maar in huis hebt op het gebied van streaming video, zowel technisch als didactisch.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top