Gratis cursussen Open Universiteit

De OU is begonnen met enkele online cursussen gratis aan te bieden als experiment teneinde hoger onderwijs toegankelijker te maken. Nu staan er drie met de intentie om het komende half jaar nog 13 cursussen toe te voegen, ook in andere vakgebieden. Gratis is het toverwoord hier en het mag dan ook niemand verbazen dat ze tot nu toe hogelijk succesvol zijn:
De belangstelling voor het experiment met gratis zelfstudiemateriaal van de Open Universiteit Nederland is groot. Op 5 december 2006 heeft de Open Universiteit de eerste drie gratis cursussen op internet geplaatst en in de daarop volgende week is de speciale website Opener.ou.nl 25.000 keer bezocht.
De Open Universiteit is verbaasd door het grote aantal belangstellenden. “Dit is een verrassend hoog aantal in aanmerking genomen dat de afgelopen week geen publiciteit is gezocht en de website (www.opener.ou.nl) nog niet is aangemeld bij Google en andere zoekmachines. De bedoeling hiervan was om in alle rust eventuele kinderziektes te ontdekken en uit te kunnen schakelen”, aldus de UO in een persbericht.

Ik vind het een prachtig initiatief om onderwijs gratis beschikbaar te maken en hoop dat het een goed vervolg krijgt.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Raymond, even een aanvulling op gratis cursussen Ou, tegen betaling kun je examen afleggen voor 80 euro.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top