Person of the Year (Time Magazine)

Time Magazine maakt jaarlijks bekend wie volgens hun de meeste invloed heeft gehad op de media. Dit jaar hebben ze het iets anders gedaan. Dit jaar ben JIJ het namelijk, omdat JIJ namelijk onderdeel bent van een groter geheel dat het internet heet. Weblogs (MySpace), streaming media (YouTube) en social bookmarking zorgen ervoor dat er informatie verdeeld en gedistribueerd wordt dat eerder alleen maar denkbaar was in een sciencefiction film.

Reuters: “Journalists once had the exclusive province of taking people to places they’d never been. But now a mother in Baghdad with a videophone can let you see a roadside bombing or a patron in a nightclub can show you a racist rant by a famous comedian,” he said.

In de hele informatievoorziening vallen oude grenzen nu weg. Overal waar informatie te vinden is zijn mensen die hiervan melding kunnen maken (en dit ook doen). Mensen hebben camera’s in hun mobieltjes zitten die beter zijn dan de ouderwetse camera’s. Via blogs en YouTube gaan het geschreven woord en het bijbehorende beeld zo snel de wereld rond, daar verdienen we blijkbaar allemaal een schouderklopje voor!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top