LibraryThing

Natuurlijk is LibraryThing al redelijk bekend als online catalogus van je eigen boeken. Nederlandstalige boeken automatisch toevoegen is er nog (nauwelijks) bij door gebrek aan Nederlandstalige bibliotheken die hun catalogus volledig open hebben staan voor dit soort zoekacties via het Z39.50 protocol maar gelukkig heb ik ook voldoende Engelstalige boeken om het de moeite waard te maken. Ik heb afgelopen zomer dan ook netjes betaald voor de uitgebreide versie van LibraryThing en zelf nog wat tijd geinvesteerd om met de hand alvast wat van mijn Nederlandse boeken in te voeren.

Ik zag nu echter dat LT behalve een widget voor het tonen van willekeurige boeken uit je collectie nu ook een zoek widget heeft die je op je weblog of website kunt zetten. Rechtsbovenaan dit weblog kun je nu dus zoeken in mijn collectie en nakijken of ik een beetje dezelfde smaak heb als jij. Ik verklap alvast dat het vooral science-fiction, fantasy en graphic novels zijn die ik in die collectie heb staan. Ooit hoop ik al mijn boeken erin te kunnen zetten.

Heb jij ook al een LibraryThing catalogus?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Ziet er geweldig uit, echt waar, maar alleen in IE. In mijn Firefox komt er geen LibraryThing-widget tevoorschijn.

    Reply

  2. Kan ik mijn vorige comment nog verwijderen? Het lag aan mijn javascriptblokkade. Het ziet er dus niet alleen geweldig uit, het werkt ook nog eens fantastisch!

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top