Treinvizier

Al eerder was ik zelf een beetje aan het prutsen geweest met Google Earth kaarten (zie hier voor de Windesheim kaart) maar ik heb nu een fantastische toepassing ontdekt. Op NU.nl staat dat twee websites de winnaar zijn van de programmeerwedstrijd “Benjijbeterdanmicrosoft.nl” waarin sites gemaakt moeten worden die meerdere webdiensten met elkaar combineren. Een daarvan is Last.fm waar toevallig een bekende van me (1 van) de initiatiefnemers is maar de andere is Treinvizier.nl

Deze website gebruikt Google Maps om live, naar aanleiding van de door de NS gemeldde vertragingsinformatie, de positie van alle treinen in Nederland bij te houden. Je kunt nu *precies* zien waar de trein zich bevindt die je wilt nemen en per trein zien wat de stations zijn die deze aan doet. Werkelijk geweldig om te zien! Ik kan nu dus gewoon op werk zien of ik wat later weg kan lopen richting station ;-)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top