U3 USB

Gisteren ben ik aan het spelen geweest met een U3 Smart Drive, zoals een USB stick heet die aan de U3 standaard voldoet. De U3 standaard stelt dat er applicaties op een USB stick kunnen staan die echter geen (blijvende) sporen mogen achterlaten op de gastpc waar de USB stick in zit. Kortom, het zorgt ervoor dat je nu een USB stick kunt hebben waar je al je data op kunt bewaren maar ook een complete werkomgeving met jouw applicaties en instellingen die volledig vanaf de USB stick draaien. Het doet dit trouwens erg ingenieus door een aparte cdrom drive na te bootsen waar het eigen U3 startmenu vanaf draait. Net zoals op je eigen pc kun je dan U3 applicaties installeren die netjes in het startmenu van de USB stick komen te staan.

Ik heb een 2 GB versie aangeschaft en die voorzien van Firefox, Thunderbird en zelfs een U3 versie van de Vandale Pocketwoordenboeken. USB stick in een pc steken en je hebt je eigen browser en mailpakket bij de hand met al je eigen instellingen. In de categorie Heel Handig als je vanaf meerdere pc’s werkt!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top