IDM-opleiding Deventer gaat voor educatie

In de InformatieProfessional van januari 2007 staat een kort bericht dat vanaf het schooljaar 2007/2008 de IDM opleiding van de Saxion Hogeschool Deventer een andere koers gaat varen. Een 'extreme make-over' wordt het zelfs genoemd. De komende lichtingen gaan namelijk de informatievoorziening in het onderwijsveld aanpakken door de focus van de opleiding op educatie te leggen. De nieuwe vaardigheden die onderwezen zullen worden zijn onder meer: didactische kennis, redactie, het bouwen van didactische software, projectleiderschap en het gebruik van ICT-tools. Een boeiende ontwikkeling nadat het hoger onderwijs, en vooral de hogeschoolbibliotheken, in 2004 en 2005 had aangegeven dat de vaardigheden van afgestudeerde IDM-ers niet aansloten op de eisen die het onderwijswerkveld vraagt. Ik ben heel benieuwd wat de resultaten zijn van deze koerswijziging van deze IDM opleiding en zal ook vast nog wel eens kijken of er qua bijscholing nog wat te halen valt.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Ik ga met je mee back to school! Ik heb mijn vragenlijstje al ingeleverd, maar heb nu al toevoegingen. Ontwikkelen educatieve software e.d. spreekt mij zeer aan. Vragen of ze een pilot-module hier willen draaien… ;-)

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top