Surfgroepen

Gisteren hebben Erik en ik een korte uitleg gegeven aan collega's over de mogelijkheden van een Surfgroep. Dergelijk Surfgroepen zijn het initiatief van Surf (what's in a name) om een online samenwerkingsomgeving te creeren voor zowel medewerkers als studenten van hogescholen en universiteiten.

Natuurlijk kennen we al Blackboard maar Surfgroepen biedt wat meer functionaliteiten en gemak op specifieke punten: documenten delen & beheer, instant messaging en webconferencing. Een kwestie van naar de Surfgroepen site te gaan, je aan te melden en een teamsite aan te maken waarin je vervolgens ook externen kunt uitnodigen mee te doen. Alle basisfunctionaliteiten zitten er al standaard in maar je kunt de hele layout aanpassen en allerlei functionaliteiten toevoegen die wellicht handig zijn.

Een vervanger van Blackboard? Nee, ook al zijn er docenten en zelfs een hogeschool die Surfgroepen als ELO gebruiken. Een nuttige toevoeging aan je digitale arsenaal om (in projecten) samen te werken? Jazeker. Probeer gewoon eens de mogelijkheden uit door zelf een site aan te maken, of laat je door ons uitnodigen voor de demonstratie teamsite!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top