Google Kladblok (Notebook)

Wederom een nieuwe dienst van Google die uit het immense beta-traject is gekomen: Google Notebook. Een klein programmaatje dat je kunt installeren en dat zich in je browser met een icoontje (van een kladblok) verankert. Klik erop en je kunt makkelijk allemaal stukjes tekst van webpagina’s, URL’s, aantekeningen enz. bijhouden terwijl je surft. Je hebt er wel een Google account voor nodig maar wie heeft dat tegenwoordig nou niet?

De Google kladblok(ken) zijn niet alleen op de pc beschikbaar waar je het geinstalleerd hebt. Nee, door de koppeling met je account zijn ze dus altijd bereikbaar door simpelweg in te loggen in Notebook. Ik heb er nu een week mee gewerkt en moet zeggen dat het een klein handig programmaatje is wat echter nog wel wat toevoegingen mag krijgen voordat het voor mij het andere simpele programma gaat vervangen dat ik al 10 jaar gebruik: Windows Notepad. Die laatste kan niet online natuurlijk maar ik maak nou ook niet constant aantekeningen bij het surfen op internet. Een superprogramma is Google Notebook misschien niet maar voor de (minder) georganiseerden onder ons wel een leuke handige en vooral gratis aanvulling op de trucendoos.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top