TV op je pc

De laatste tijd hoor je weer meer over tv kijken via internet of je pc. Van de makers van Napster komt een nieuw initiatief genaamd Joost (op zijn engels uitgesproken natuurlijk). Dit is voorlopig nog een gesloten beta waar je via andere gebruikers een uitnodiging kunt krijgen. Met dank aan Gerard Bierens heb ik er eentje gekregen en ik moet zeggen, het ziet er goed uit! Fraaie interface, redelijk wat content en vooral snel met beeldvullend materiaal. Ze omschrijven zichzelf als "Joost is a new way of watching TV on the internet. With Joost, you get
all the things you love about TV, including a high-quality full-screen
picture, hundreds of full-length shows and easy channel-flipping
" en denk dat dit een grote kans heeft baanbrekend te zijn in het verplaatsen van videocontent van tv naar pc.

Echte concurrenten heeft het niet hoewel ik ook erg Joox kan aanraden. Het vereist de installatie van een kleine plugin op je pc maar daarna kun je behoorlijk veel materiaal op de pc kijken. Zonder uitzondering zijn de rechten niet geregeld (illegaal spul dus) maar het is snel en makkelijk te kijken zolang de site nog bestaat. Anime, tv series of films … leuk voor als je even geen zin hebt in gewone tv.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top