Fantastisch? Nee, Montastic!

Niet iedereen zal meerdere websites en (zelf) domeinen hebben, maar als dit wel het geval is (zoals bij mij) dan zal het je zeker bekend voorkomen dat die 99,nogwat% uptime die gegarandeerd wordt niet altijd gehaald wordt. De laatste maanden heeft 1 van mijn webhosts last gehad van veelvuldige DDOS attacks en besloot een andere mijn site te migreren naar een andere server zonder dit daadwerkelijk eventjes aan te kondigen. Achteraf klagen is nooit leuk maar als je niet met zekerheid kunt zeggen hoe lang je site onbereikbaar was, dan wordt een pittig gesprek met je webhost er ook niet makkelijker op.

Gelukkig werd ik gewezen op een handige website die gratis en eenvoudig voor je bijhoudt wat de status van voor jou belangrijke websites is. Met icoontjes zodat je het snel kunt zien op de site zelf en ze sturen nog updates via mail en RSS feed ook. Montastic is de naam en mocht je dus, net als ik, graag van alles op de hoogte willen blijven, dan is dit een echte aanrader.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top