DIVERSE 2007

Excuses voor het schaamteloze knip en plakwerk maar via de Webstroom lijst kwam onderstaand bericht binnen en ik vind dit iedereen dit zou moeten lezen.

27, 28 en 29 juni vond in Lillehammer, Noorwegen, DIVERSE2007 plaats. DIVERSE staat voor Developing Innovative Video Resources for Students Everywhere. Diverse is uitgegroeid tot een actieve community van experts op het gebied van gebruik van video in het onderwijs. Nederland was groots aanwezig op
deze, informele, conferentie. Van de circa 120 deelnemers waren er 32 afkomstig uit Nederland. Door de Webstroom redactie is een video verslag gemaakt van de conferentie. Al deze video’s en de video’s van
andere deelnemers zijn verzameld op www.youtube.com/group/DIVERSE2007

Hieronder volgen de links naar en omschrijvingen van de videoverslagen.

Verslag 1e conferentie dag

Openingsceremonie door Mark Child en Claus Knudsen. Hans Maier kijkt terug op de keynote van Prof. Lennart Olsson, Director of Lund University Centre for Sustainability Studies (LUCSUS), Sweden.

Verslag 2e conferentie dag

Els Scheringa en Maaike van Leijen-de Vos Reflecteren op de lezing van keynote Dr. Robyn Smyth, die plaats vond via VideoConferentie met Australië. Janneke van der Hulst is bezig met haar presentatie. Erik
Boon and Tom Visscher kijken enthousiast terug op de keynote lezing van Prof. Erik Duval, Katholieke Universiteit Leuven, België over metadatering en het “Snow flake” effect.

Conference dinner

Een sfeer impressie van het conferentie diner.

Verslag van de 3e conferentie dag

Lori Schnierder sluit de conferentie af. Daarna kijken Frans Ward, Harriet Damen, Hans Bronkhorst, Wiebe Nijlunsing, Paul den Hartog, en Lex Hermans terug op de conferentie.

Uitnodiging DIVERSE 2008

DIVERSE 2008 zal gehouden worden in Haarlem op 1, 2 en 3 juli 2008. De organisatie ligt in handen van INHOLLAND.

Alle video’s zijn verzameld op www.youtube.com/group/DIVERSE2007

In de loop van dit jaar zal er een papieren verslag van deze conferentie worden gepubliceerd.

Michael O’Donoghue heeft samen met een aantal studenten drie live “TV shows” gemaakt tijdens en over de drie DIVERSE dagen. De opnames van deze shows staan online: TV magazine, june 27th, TV magazine, june 28th, TV magazine, june 29th.

De video’s gemaakt door de Webstroom redactie staan ook in betere kwaliteit op de SURFnet Video Portal: 1e avond , 1e dag, 2e dag, 3e dag, De community stelt zich voor en het Conferentiediner.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top