Nieuwe PiCarta versie opgeleverd

Vanmorgen kreeg ik een mailtje van OCLC dat vandaag de nieuwe versie van Picarta opgeleverd is. De afgelopen 2 weken was deze al, in beta, te aanschouwen op een aparte server maar m.i.v. vandaag mag de hele wereld eraan.

Belangrijkste wijzigingen? Nieuwe interface met een portal idee erachter, een snelle wissel-mogelijkheid om vlot in WorldCat te kunnen zoeken, een bundeling van soortgelijke titels nav een zoekactie en, meest opvallend, meer dan 100.000 boekomslagen die als scan zijn toegevoegd aan de titelbeschrijvingen. Waarom die zo idioot groot in beeld komen ontgaat me dan eventjes maar ach, zal vast wel in de volgende versie aangepast worden.

Ik blijf benieuwd wat de precieze strategie is van OCLC met WorldCat in relatie tot PiCarta.

Het belangrijkste is dat de nieuwe interface in elk geval niet onze thuistoegang stuk heeft gemaakt.

#

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top