Wederom LibraryThing, deze keer met Aquabrowser

Het moet de week van Nederland zijn bij de makers van LibraryThing. Gisteren werd dus bekend gemaakt dat LT nu beschikt over een mooi aanbod van Nederlandstalige bronnen (en boekomslagen), vanmorgen blijkt ook de bibliotheek van het Rijksmuseum toegevoegd te zijn en zojuist las ik op het blog van LT dat er nu een samenwerking komt met Aquabrowser

De blogpost zelf geeft al aan dat het idee van een fusie van mogelijkheden van LT en Aquabrowser bepaald niet revolutionair is. Ik heb met een metadataminnende (alle rechten voorbehouden voor die term overigens) collega al meerdere keren uitgebreid gediscussieerd over het combineren van folksonomieën en een opac, maar we zagen het niet zo vlot gebeuren voor onze eigen catalogus (Vubis Smart).

Aquabrowser zal de beschikking krijgen over diverse functionaliteiten die LibraryThing al heeft in de vorm van tagging, de lijsten en de ratings en natuurlijk de gigantische berg tagdata waar ze thans al over beschikken. Ik heb zelf de meerwaarde van Aquabrowser voor bijv. onze doelgroep (hogeschool) altijd als erg beperkt gezien maar ben erg benieuwd of deze ontwikkeling het product zodanig gaat veranderen dat ik mijn mening moet bijstellen.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top