Del.icio.us

Ik gebruikte altijd een Firefox extensie om bookmarks via te synchroniseren tussen de verschillende pc’s waarop ik thuis en werk bookmarks opsla en wil inzien. Die doet het nog steeds wel goed maar ik las gisteren een artikel op cafe del marketing hoe del.icio.us te gebruiken is als centrum voor alles wat met links/bookmarks te maken heeft.

Nou, ik heb het licht helemaal gezien dankzij dit artikel en met behulp van de add-on Delicious Bookmarks heb ik al mijn 1400 bookmarks geupload, de meest gebruikte voorzien van nieuwe tags en via de tag-view met de DB toolbar ontzettend makkelijk toegankelijk en uptodate. Fantastisch!

Update 19-1-2018: Geen delicious en geen Firefox add-ons meer sinds versie 57 en dus heb ik de linkjes hierboven verwijderd in wat ongeveer mijn allerkortste blogpost ooit op Vakblog moet zijn. Ik was nog jong ;)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top