Mindmaps

Ik ben dan (nog) geen aanhanger van Getting Things Done maar ben wel groot voorstander van lijstjes maken om zaken uit mijn hoofd en op papier te krijgen. Natuurlijk ben als digitale bibliothecaris zoekende naar de killer app die dat ook op de pc kan doen maar ondanks vele beschikbare programmaatjes gaat er toch weinig boven een schrijfblok en een pen voor mij als het om lijstjes gaat. Mindmaps zijn geen lijstjes natuurlijk maar wel degelijk een handige manier om dingen uit je hoofd en inzichtelijk op papier/in de pc te maken.

Mindmap software is er in vele soorten en (gratis) maten maar ik vond een site waarmee je ook gratis mindmaps online kunt maken. Erg handig op elke pc te gebruiken en het werkt behoorlijk soepel. Wellicht een tip: Mindmeister

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top