(Re)Kindle the ebook?

De NY Times meldt dat Amazon in de voetsporen wil volgen van Sony als het gaat om hun ebookreader. Ik wachtte al vol spanning om ergens een exemplaar te pakken te krijgen van de Sony Reader want deze schijnt erg goed te zijn (volgens Sony zelf dan) en vooral het feit dat de batterij alleen aangesproken wordt bij het omslaan van de digitale pagina’s betekent een lekkere lange treinreis met een ebook hoop ik.

Amazon komt in oktober met de Kindle (wat ik een nogal vreemde naam vind maar ok), een ebookreader waar al een tijd over gespeculeerd wordt en die een wireless verbinding krijgt met Amazon’s eigen ebook winkel. Ik wacht ook dit maar af en hoop dat het ooit nog eens goed komt met ebooks en hun readers. Het blijft toch vooral hannesen met de (rechten en kosten) van de ebooks zelf heb ik het idee. Kluwer gaat echter een poging wagen om met hun juridische e-boeken een nieuwe businessmodel neer te zetten. Zouden ze denken dat juridische aspecten van ebooks duidelijker worden met ebooks van juridische boeken?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top