HAN

Nee, niet de Hogeschool van Arnhem & Nijmegen maar de Hidden Automatic Navigator. Ruim voor de zomervakantie besteld en nu dan eindelijk (het duurt soms eventjes bij ons op Windesheim) in de startblokken om te gaan. Na twee jaar prutsen met de proxy om thuistoegang voor onze databanken te regelen, wil ik dit nu via de HAN gaan regelen. Vooral handig voor thuistoegang, een beter beheer en overzicht en expliciet, uniforme gebruiksinformatie. Tenminste, dat is de bedoeling en de komende periode zal leren of het de beloftes waar gaat maken.

Om alvast wat reacties voor te zijn, ja, er zijn andere oplossingen hiervoor. Ja, met een proxy had het ook allemaal moeten kunnen werken. Nee, dit leek ons echt de beste optie :)

Wordt vervolgd….

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top