Meer video online

Voordat je kunt spelen en experimenteren met (streaming) video in o.a. Blackboard moet je wel content hebben natuurlijk. Vandaag is de licentie voor het HBO beschikbaar van DocsOnline en zij hebben enkele tientallen documentaires die na eenmalig vertoning, nu via hen beschikbaar zijn. Zij zijn nog druk bezig met uitbreiden van hun aanbod en feedbacken met potentiele klanten maar ik denk dat documentaires in onderwijs een mooie plek zouden moeten krijgen. Windesheim heeft nog geen toegang overigens maar de komende maanden zullen geinteresseerde docenten en medewerkers een test-toegang kunnen krijgen via het Mediacentrum.

joost.jpg

Wel beschikbaar, en sinds vandaag uit de invite-only fase, is Joost. De eerste publieke beta van dit internet tv programma, dat zijn beelden verspreid via peer-2-peer distributienetwerk, is nu beschikbaar. Ik had via Gerard al eens een invite gekregen omdat de interface me wel aansprak en de makers met hun vorige programma’s (Kazaa en Skype) wel enigszins succesvol zijn geweest. Heel veel voornamelijk Engelse programma’s en ondanks het feit dat bij elke nieuwe versie van Joost het geheugenverbruik lijkt te stijgen, ziet het er fraai uit en is het beeldmateriaal gratis. Zeker het uitproberen waard en nu maar eens kijken wat er binnen een elektronische leeromgeving mee te doen valt …

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top