Nog meer email!

In augustus was ik nog aan het ‘mopperen’ dat Gmail de maildienst was geworden met de *minste* ruimte en hoewel ik bijna zeker weet dat ze bij Google geen Vakblog lezen, las ik vanochtend op het blog Google Operating System dat ze die situatie willen gaan herstellen.

gmail-storage-graph.png

Op het grafiekje is te zien dat de stijging in verschillende sprongen gaat plaatsvinden. Op dit moment, zag ik, dat ik 3 GB ruimte heb bij mijn diverse gmail accounts (ik geef toe dat ik die nog niet vol heb) maar dat eind deze maand de teller al rond de 4,5 GB zal staan. Vanaf januari is dan de 6 GB grens ruim gepasseerd en met een stijging van 3,3 MB per dag vanaf 4 januari kun je zien dat de 8 GB grens in zicht komt eind volgend jaar.

Met de diverse mailaccounts die ik heb bij Gmail, Hotmail en Yahoo beschik ik dan over tientallen GB’s aan mogelijke mail. Als je er bij nadenkt is het eigenlijk bespottelijk :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. @ Dymphie Ja, dat was ook het betoog (nou ja, klaagpartij) dat ik in augustus hield. 200 MB voor werkmail en tientallen GB’s voor mijn prive mail.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top