Beeld en Geluid / Media Experience

In Zwolle is het deze week herfstvakantie en dat was een goed moment om een studiedagje/personeelsuitje in te plannen met de collega’s van het Mediacentrum. Zo zijn we gisteren naar Hilversum Noord getreind met 25 collega’s naar het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Een prachtig gebouw waar we in de ochtend een verhaal kregen van Tom Brink over Teleblik, Academia en Beelden van de Toekomst, een korte impressie van enkele betaalde en gratis (streaming) videobronnen voor het Mediacentrum door Erik, Jo Han en mezelf en waar we na de lunch een bezoek gebracht hebben aan de Media Experience.

Het is altijd prettig als je nuttige met aangename dingen kunt combineren en dat is gisteren wel gelukt. Het gebouw en de Media Experience zijn beide erg de moeite waard en hopelijk hebben we ook een startschot kunnen geven om structureel meer met streaming video te doen, zowel op gebied van aanbod en ontsluiting maar ook richting het onderwijs. Met o.a. Academia, Teleblik, de TFC video’s en het ZoEP project hebben we de tools in elk geval wel voor handen.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (4) Write a comment

 1. Bedankt Raymond, ik gaf al aan in mijn blogje van vandaag dat ik er wel op kon rekenen dat één van de collega’s over ons bezoek zou berichten. Alhoewel het niet weer een van de “gebruikelijke verdachten” had hoeven te zijn ;-).

  Reply

 2. Geen automatische censuur maar kennelijk is het gebruik van een smiley emoticon in tekstvorm aan begin en eind van een zin hetzelfde als een tag en dat is doorhalen. Gefeliciteerd, je hebt een nieuwe feature ontdekt :)

  Reply

 3. Bedankt voor het organiseren van deze informatieve dag! Ik heb de infromatie die ik ‘s morgens heb gekregen al kunnen gebruiken in een gesprek met een school. En dit genereerde meteen weer meer vragen (zie mijn mails):-?

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top