Google Blog Search

Ik had er wel eens naar gekeken maar vandaag heb ik, totaal niet wetenschappelijk verantwoord, Technorati en Google Blog Search met elkaar vergeleken. De grote hamvraag is natuurlijk wie welke blogs indexeert en Technorati lijkt daar wat beter te scoren op het eerste gezicht als het gaat om blogs die ik zelf regelmatig lees maar ja, de Google interface werkt wel bijzonder prettig en vooral aanzienlijk sneller dan die van Technorati. Technorati heeft (bij mij tenminste) ook wel eens problemen om actuele posts van een weblog daadwerkelijk mee te nemen en is ook frequent niet zo goed bereikbaar. Ik heb Vakblog nu ook aangemeld bij Google Blog Search en ben nog even zoekende waar de ping server zich bevindt zodat ik ook kan vergelijken hoe de beide bloggiganten zich tot elkaar verhouden op dit gebied. Beide blijven echter een mooie plek om nieuws terug te vinden zoals dat door tientallen weblogs dagelijks van elkaar gekopieerd wordt :)

googleblog.jpg

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (4) Write a comment

  1. Denk ook eens aan Icerocket, gigablast en Blogpulse en feedster als blog search machines. Hoewel de laatste twee een kleine NL dekking hebben.

    Reply

  2. Er is een aparte url die je automatisch kunt laten pingen als je een blogpost gedaan hebt. (blogsearch.google.com:80/ping/RPC2) Ik heb het nu zo in weten te stellen dat bij elke nieuwe post een ping naar zowel technorati als google blog gaat. Nu eens kijken of ik ooit weer te vinden ben :)

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top