Open Social

Er is bijna niks nieuws meer over te zeggen natuurlijk in blogland over Google’s Open Social initiatief als reactie op het succes van het openstellen van Facebook voor 3rd party applicaties op hun netwerk. Geen wonder dat ze Microsoft hun ‘gang’ hebben laten gaan met de aankoop van Facebook want nu is Google er met de mogelijkheid voor applicaties te schrijven voor een groot aantal grotere sociale netwerken, waaronder LinkedIn, Ning, Orkut en het Nederlandse Hyves.

Ik vind er van alles van maar het net wordt gebombardeerd met duizenden blogposts hierover en daar hoef ik niet zo aan bij te dragen nu. Een paar goede overzichtartikelen zijn te vinden bij Techcrunch (aan wie het nieuws gelekt werd), de New York Times en de blog van Marc Andreessen van Ning (en ja, die van Netscape). Ook mijn favoriete vodcast besteedde er natuurlijk aandacht aan.

Hier gaan we zonder enige twijfel meer over horen.

Update 2 november: Techcrunch meldt al dat MySpace en SixApart zich voegen bij Open Social. Dit belooft nog wat.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top