HAN (2)

Met vereende krachten van de leverancier (Ingressus) en onze dienst ICT komt
de eindstreep dan toch in zicht met de implementatie van de Hidden
Automatic Navigator
voor de thuistoegang.

Ruim de helft van al onze databanken werkt nu probleemloos binnen
en buiten Windesheim. Deze links staan vanaf vandaag op onze Mediacentrum site waarmee er voor het eerst thuistoegang is
tot bijv. Science Direct, Vakbibliotheek BSL, Kompass
en Company.info.

Enkele bronnen gaven nog problemen maar op dit moment wordt een
nieuwe testversie van de HAN door dienst ICT ingericht en is al
bevestigd dat niet alleen Picarta het daar prima op doet, maar ook de
Academia en TFC trainingvideo’s beschikbaar komen voor
thuistoegang. Deze laatsten werken via het Surf Video Portal maar de thuistoegang daar via ‘Mijn Identiteiten’ werkt in de praktijk toch bijzonder omslachtig en is niet uit te leggen aan onze gebruikers.We moeten nog aan de slag met de statistiekmodule maar ik heb het voornemen om die in elk geval vanaf 1 januari 2008 100% werkend te hebben met alle bronnen zodat we eindelijk goeie gebruiksinformatie hebben van al onze databanken. Een mooie mijlpaal in het aanbieden van onze digitale informatie buiten de muren van Windesheim en op tijd klaar om gepromoot en gebruikt te worden bij de diverse afstandsleren ontwikkelingen die we binnen de Schools en Windesheim zien.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top