Realiteit van het (micro)bloggen

Toch is het allemaal wel erg boeiend eigenlijk: recentelijk is in Amerika besloten dat (beroeps)bloggers ook dezelfde wettelijke bescherming genieten als journalisten in de Free Flow of Information Act. Gisteren (niet alleen gisteren maar ok) wilde ik wat zinnigs schrijven over Google’s Open Social initiatief toen ik er achter kwam dat alle nieuwssites maar vooral honderden bloggers me al voor waren geweest en ik mijn eigen ideeën op meerdere terug vond.

Volgens mij telt een evenement niet meer mee als een nieuwssite of de blogosphere er niet (massaal) boven op springt? Kun je nog wel je eigen idee vormen over gebeurtenissen als je aan alle kanten bestookt wordt met zoveel meningen dat je bijna niet meer weet of je eigen mening van jezelf is of dat je die ergens op een blog gelezen hebt?

Ik moest daar aan denken vanmorgen toen ik in mijn mailbox een bevestiging kreeg van mijn twitteraccount dat ik nu gevolgd werd door de NVB. Na een kortstondige gedachte over mogelijke stalkingsneigingen van de NVB schoot het me te binnen dat ik het een tijdje geleden had over eventueel twitteren tijdens het NVB Jaarcongres en na even doorklikken zag ik inderdaad dat die NVB twitteraccount hiervoor bedoeld was. Een mooi initiatief! Dee, Dymphie, mheyden en Wowter zijn mijn illustere twittergenoten voor die dag kennelijk maar meld je gerust aan en twitter mee als je ook vindt dat het NVB Jaarcongres eigenlijk niet bestaat als je er niet over (micro)blogt!

En als bewijs:

If a Blog Falls

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

 1. Ha Raymond,
  Zo je hebt de NVB twitter al ontedkt. Mooi. Bij de NVB weten ze hetzlef nog niet, wel dat die komen gaat. Liver bloggen of twitteren, het is allemaal mogelijk.

  PS het lijkt er op dat je commentaar CoComments nog niet ondersteund. Jammer….

  PS 2, ik zou de verberg mijn e-mail adres standaard maken, misschien optioneel aanzetten. Maar dat is niet echt gewoon.

  Reply

 2. @ WoW!ter Pivot is een puik stukje software maar ik wacht al een tijdje op de nieuwe versie 2 die heel wat vernieuwingen met zich meebrengt. Het verberg mijn mailadres is ook al een beetje vreemd aangezien een mailadres niet verplicht is en je gewoon dus geen mailadres invult als je het niet getoond wilt hebben. Ik zal daar eens naar kijken qua template.

  Reply

 3. @ WoW!ter CoComments was dus al 2 jaar met een eenvoudig javascriptje te integreren. Bij deze is dat nu dus geregeld. Comment er op los zou ik zeggen!

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top