Hollandse hits: Blog50 Studie

Ondanks het feit dat ik het eigenlijk onzin vind om in maandelijkse lijsten te staan van populaire weblogs, is het natuurlijk stiekem best leuk om een beetje bevestiging te krijgen dat er tenminste meer lezers zijn dan alleen mijn ene collega waar ik het zeker van weet. Het is een *klein* beetje bevestiging natuurlijk want ik kan echt niet opboksen tegen de grotere jongens en ik kom dan ook niet voor in de ‘grote’ Blog50 lijst (nou ja, op plek 395 dan). Ze hebben echter ook sublijsten en Vakblog staat daar in de Blog50 Studie lijst op nummer 14.

blog50studie_vakblog.jpg

Ik vermoed dat er nog geen 50 blogs te vinden zijn in die categorie waardoor het bij 20 al stopt dus ik verwacht geen sprongen te maken in dit klassement :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (7) Write a comment

 1. Kom op, toch mooi dat je er op staat. Ik vermoed trouwens dat er wel meer dan vijftig blogs in deze categorie te vinden zijn. Stop eerst alle edu-bloggers er maar eens in, dan allerhande studenten die in het kader van studenten trekken aan het bloggen zijn voor hun instituut… Ach dat komt er wel dit overheen.

  Reply

 2. Ik ben er ook blij mee hoor :) Ik zou het trouwens ook een mooie ontwikkeling vinden als die allerhande studenten ook vroeger of laat hun opwachting zouden maken in dit soort lijsten. Een mooie promotie voor het edubloggen lijkt me

  Reply

 3. Gefeliciteerd Raymond! Een heel mooie prestatie. Trouwens opvallend hoe zeer je blogfrequentie is gestegen sinds je weg bent uit onze kantoortuin. Weer een sterke aanwijzing dat kantoortuinen de productiviteit remmen ;-)

  Reply

 4. Erik heeft gelijk en Raymond gefeliciteerd! (ik las je blog ook al voordat je vertrok uit de tuin hoor!):-D

  Reply

 5. Er zijn vast meer dan 50 blogs maar niet iedereen geeft zijn blog op om deel te nemen aan deze lijstjes. Voor mijn blog is trouwens nog geen categorie uitgevonden ;-)

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top