HAN (3) Persbericht

Zwolle – Rotterdam, 8 november 2007 – Sinds deze maand biedt het Mediacentrum van de Hogeschool Windesheim de mogelijkheid voor haar studenten en medewerkers om ook buiten Windesheim databanken en andere digitale informatie te raadplegen. Deze nieuwe thuistoegang functionaliteit is bereikt door aanschaf en implementatie van Hidden Automatic Navigator (HAN), een product van H+H Software GmbH dat in Nederland door Ingressus vertegenwoordigd wordt.

Raymond Snijders, projectleider Digitale Bibliotheek van het Mediacentrum: “Met de huidige onderwijsontwikkelingen, de toename van afstandsleerders bij Windesheim en de opening van diverse onderwijslocaties buiten Zwolle is de toegankelijkheid van de aangeboden informatiebronnen belangrijker dan ooit geworden. Hidden Automatic Navigator van Ingressus is daarmee een belangrijk onderdeel geworden in onze digitale dienstverlening. HAN maakt niet alleen een brede toegang voor alle Windesheimers mogelijk, maar biedt ook op ieder gewenst moment eenduidige en volledige managementinformatie ten aanzien van het daadwerkelijke gebruik van de informatiebronnen.”

Ronald van Dieën, consultant digitale dienstverlening Ingressus: “Wij zijn trots dat Windesheim één van de eerste hogescholen is die HAN heeft geïmplementeerd. Behalve wereldwijde toegang tot alle elektronische bronnen en de krachtige statistiekfunctie die voor het collectiebeleid gebruikt wordt, worden ook alle inlogcodes en wachtwoorden in HAN vastgelegd. Voor de eindgebruikers lijkt het daardoor of alle bronnen op IP-herkenning toegankelijk zijn. Bijkomend voordeel is dat er geen wachtwoorden uitgedeeld worden en er dus geen misbruik gemaakt kan worden van toegangsrechten en licenties.”

Hidden Automatic Navigator (HAN) is een van oorsprong Duits software pakket waarmee bibliotheken de toegang tot de digitale informatiebronnen kunnen beheren. De leverancier is H+H Software GmbH uit Göttingen. HAN is in nauwe samenwerking tussen H+H en de Universiteitsbibliotheek van Göttingen ontwikkeld.

Over Hogeschool Windesheim
Windesheim is met zo’n 17.000 studenten een van de grootste christelijke hbo-instellingen in Nederland. Bijna 1.500 medewerkers zetten zich dagelijks in om het onderwijs op Windesheim te verzorgen en te ondersteunen. Windesheim ontwikkelt zich van onderwijsinstelling naar kennisinstelling. In 2006 is een begin gemaakt met het realiseren van het concept van de ‘verrijkte hogeschool’ als centrale ambitie van Windesheim voor de periode 2007-2012.

Voor meer informatie www.windesheim.nl en mediacentrum.windesheim.nl

Over Ingressus
Ingressus, dienstverleners in informatie, opgericht in 1998, is een service organisatie (projecten, consultancy, detachering en outsourcing) die zich richt op bibliotheken, informatiecentra en museums. Ingressus heeft internationale ervaring en kennis van verschillende soorten bibliotheken. Ingressus helpt bibliotheken met het optimaliseren en actueel brengen en houden van alle informatie, metadata en bibliografische gegevens.
Met 20 medewerkers, bijna allemaal bibliothecarissen, met verschillende achtergronden, ervaringen en competenties kunnen wij onze klanten ondersteunen.

Ingressus is reseller van H+H Software GmbH, ProQuest CSA, Serials Solutions en trainingspartner van OCLC.

Voor meer informatie www.ingressus.nl

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. De kogel is door de kerk. Alle bobo’s hebben met instemming je stuk gelezen, begrepen en goedgekeurd, zie ik. Gefeliciteerd Raymond. Het is dan ook een heel mooie aanwinst.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top