Surf Onderwijsdagen 2007 (1)

Vandaag was (is, want het is nog gaande als ik dit tik) de eerste dag van de Surf Onderwijsdagen 2007. Voor mij de eerste keer dat ik hierbij aanwezig was omdat het in eerdere jaren nooit helemaal fijn uitkwam qua planning op het werk. Ook dit jaar vielen de Onderwijsdagen en het NVB Jaarcongres in dezelfde week maar deze keer besloot ik toch maar mezelf volledig onder te dompelen in de presentaties en het netwerken wat je op deze dagen nu eenmaal doet.

Vanmorgen was de start met de preconferenties maar daar zat niet iets tussen waarvan ik vond dat ik erbij zou moeten zijn en ik heb ze dan ook aan me voorbij laten gaan. Collega Erik zat er wel bij 1 en de eerste verslagen van deze preconferenties duiken al op in de speciaal daarvoor ingerichte Surfgroep.

Ik arriveerde iets na 11.00 en na het omhangen van de verplichte badge kwam ik onmiddellijk al vele bekenden tegen bij de informatiemarkt en de koffiehoek. Persoonlijk vind ik de meerwaarde van dit soort dagen ook om (inhoudelijk) bij te praten met zo veel mogelijk mensen en ik kwam niet alleen Windesheimers tegen maar ook diversen die ik al jaren niet meer gesproken had. Ontzettend nuttig!

De opening en de keynote van Stephen Downes waren niet helemaal wat ik van te voren verwacht had maar ik vond het toch een erg interessant verhaal in een bomvolle Beatrix zaal. Ik zag al meerdere mensen driftig meetypen tijdens de keynote dus ik wacht heel lui tot iemand anders een verslag ervan gemaakt heeft want om heel eerlijk te zijn ging het wel erg snel voor mij met alle leer- en cognitieve theorieën die geintroduceerd en verworpen werden :)

De eerste sessie die ik bezocht was eigenlijk al een bekend verhaal want het ging over de HBO Kennisdisseminatie, verteld door Kasja Weenink van Surffoundation. Nieuw voor mij was de interface van de SHAREKit, die bovenop de Fedora repositorysoftware is gezet. De volgende sessie-ronden heb ik moeten laten schieten door omstandigheden maar ik kon zonet, thuis, via Surfgroepen Seminar (Adobe Connect link) nog wel een sessie meekijken over ‘Digitaal portfolio de maat genomen’ door Wijnand Aalderink en Marij Veugelers. Ideaal!

Morgen dag 2 … met wederom twee repository sessies waar ik naar toe wil.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top