NVB jaarcongres 2007

NVB 2.0: One Giant Leap For Mankind begon vanmorgen (erg) vroeg met 3 treinen, flink wat NS problemen maar toch nog op tijd voor de NVB-HB ledenvergadering die gepland stond *voor* de rest van het programma die dag. Kortom, om 8.45 startte in zaal Kernhem 4 de ledenvergadering met een niet geheel optimale opkomst van zowel HB bestuur als leden. Ziekte en het vroege tijdstip bleken daar hevig debet aan te zijn en de allereerste les die we dus al voor 9.00 konden leren was dat dit de laatste keer is dat we als HB bestuur een ledenvergadering op de NVB dag doen :)

Het mocht allemaal de pret niet drukken want na een hele geslaagde opening met de stemming voor de Informatieprofessional van het jaar, de uitreiking van de Gouden Prissma, de uitreiking van de Victorine van Schaick prijs en de presentatie van het vernieuwde statuut door de NVB-OB mocht het ingehuurde cabaret duo (die het erg leuk deden vond ik) de keynote spreker inleiden, Cor Molenaar, die een heel duidelijk, grappig en gefundeerd verhaal vertelde over de kansen of wij het internet zouden overleven.

Ik had zelf graag mee willen bloggen maar een divers aantal collega’s heeft dit ook al gedaan en dus volsta ik hier met een aantal links waar een groot aantal verslagen en impressies te vinden zijn. Het blog van Marina bijvoorbeeld waar ook Windesheim collega Christien Hiemstra nog geciteerd wordt, Dee’tjes en de winnaar van de gouden prissma zelf, WoW!ter.

Zelf heb ik maar 1 sessie bezocht en dat was die van Jaap Dijkstra in de track van het auteursrecht ‘Eerlijk zullen we alles delen’. Ik heb Jaap al meerdere keren horen spreken en lees graag zijn column in IK Magazine en ook deze keer wist hij het allemaal aantrekkelijk te brengen met diverse multimediale voorbeelden die hem echter enigszins dwars zaten door niet geheel vlekkeloos te functioneren. Hij had een volle zaal en daar was ik enigszins verrast over aangezien ik toch stiekem vreesde dat het onderwerp niet zoveel mensen zou aanspreken. Niets bleek minder waar te zijn!

Zoals elk jaar heb ik vooral de tijd gebruikt om bij te praten met bekende en nieuwe mensen, collega’s en leveranciers. Daar hou ik zelf de meeste inspiratie van over na zo’n dag en gewapend met diverse visitekaartjes en meerdere vervolgafspraken over ebooks en econtent, kon ik dan tevreden richting station Ede-Wageningen gaan. Een geslaagde dag en ondanks het gebrek aan tafeltjes om fatsoenlijk je koffie en/of lunch te kunnen verorberen, ben ik blij weer terug te zijn in de Reehorst na het uitstapje vorig jaar naar de RAI.

Wordt absoluut nog vervolgd deze dag.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top