Esther Hoorn wint Victorine van Schaickprijs

Afgelopen donderdag, tijdens het NVB jaarcongres, is ook weer de jaarlijkse Victorine van Schaickprijs uitgereikt. Dit jaar een unieke gebeurtenis (voor mij dan) want ik had waarachtig de publicatie waarvoor Esther van Hoorn de prijs kreeg, gelezen. Creative Commons Licenses for cultural heritage institutions is het rapport waarvoor ze hem kreeg en het is een aanrader om te lezen, zeker als je geinteresseerd bent in intellectueel eigendom of natuurlijk de Creative Commons.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2020 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top