(Re)Kindle the ebook (2)

In september las (en meldde ik) al over de plannen van Amazon om een eigen ebook reader uit te gaan brengen en, het kan je niet zijn ontgaan, vandaag was de dag dat de Kindle dan ook inderdaad het daglicht mocht aanschouwen. Bij WebbAlert, Read/Write Web en Newsweek is o.a. het nieuws te vinden over de Kindle, die met 400 dollar stukken goedkoper zal zijn dan de Iliad maar wel door Amazon gebonden wordt aan de content van Amazon zelf. Het redelijke goede nieuws is dat er nu bij de launch al 88.000 titels klaar staan (wat niet enorm veel is vergeleken met de miljoenen boeken die Amazon heeft) en dat de e-versies van bestsellers slechts 9,99 dollar gaan kosten.

amazon_kindle.jpg

afbeelding schaamteloos overgenomen van EngadgetHet uiterlijk is er niet eentje die me bijzonder aanspreekt, zeker niet als je het ook recent gedemonstreerde prototype van Seiko ziet (gezien op Gizmodo) maar ook al is het systeem ‘gesloten’ van Amazon, met een goede prijsstelling en hoeveelheden content maken ze wel degelijk een goede kans. Ik blijf echter van mening dat zelfs 400 dollar te veel is om een echte doorbraak in gebruik voor elkaar te krijgen. Daarvoor praten we over enkele tientjes maximaal, zeker als je je helemaal te buiten wilt gaan aan ebooks of e-papers en zeg nou zelf, daar koop je dan toch zo’n ding voor?

De komende weken mag ik echter eerst de Iliad gaan uitproberen en testen, met dank aan de welwillendheid van Selexyz! Mocht iemand dit lezen en mij de overige readers ook willen toekomen, laat je je niet weerhouden en mail me ;)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top