(Re)Kindle the ebook (3)

Diverse items over de Kindle zijn opgedoken de laatste 24 uur. Ik heb natuurlijk Cali Lewis in haar Geekbrief TV aflevering aangehoord en zij heeft er zin in. Ook ZDnet ziet hem wel zitten terwijl anderen het ontwerp heftig afkeuren en betreuren dat Apple hem niet ontworpen heeft. Waarom je niet gewoon alle ebooks op een handzame IPhone kunt lezen, ontgaat ook sommigen terwijl Wired zelfs concludeert dat de Kindle de volgende revolutie gaat opleveren na de iPhone.

De video op de site van Amazon laat de interface en uiterlijk van de Kindle stukken beter zien dan de foto’s dus dat is nog een aanrader. Het design van het apparaat zelf komt me idd wat oubollig over maar het scherm zelf lijkt mij er goed uit te zien. Een Amazon wifi verbinding om alle boeken naar je Kindle te brengen zie ik in Europa ook nog niet 1-2-3 gebeuren dus daar ben ik dan ook benieuwd naar. Dat alle ebooks van Amazon waarschijnlijk tot de digitale nok vol zal zitten met DRM en dat je vermoedelijk je eigen digitale content niet kunt laden op de Kindle, dat zijn alvast twee gedachten die ik graag ontkracht zou zien. We zullen zien hoop ik.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (2) Write a comment

  1. Wat een enorme hype. Een reactie van de potentiële klanten waar de Iliad een puntje aan kan zuigen. Stand costumer reviews op Amazon.com nu 361, "931 of 1,102 people found the following review helpful". " love my Kindle. I keep it nearby at all times …." Wat? Het is nét uit. Rare jongens, die Amerikanen.

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top