Auteursrecht en manga

Ik had nog een draft postje hier staan over de manga en D?jinshi in Japan en hoe daar kennelijk ondanks strenge intellectueel eigendomsrechten er afspraken zijn tussen industrie en kopieerders ter bevordering van belangen van beiden. Dit vooral naar aanleiding van mijn eigen voorkeur voor manga en anime en een recent artikel in de Wired met die invalshoek.

Kennelijk was ik niet de enige want ik zag zojuist in de feed van Creative Commons Nederland een artikel voorbij komen van Bernardette die hetzelfde artikel gelezen had en niet zo lang heeft getreuzeld als ik. Mijn draft was nog niet langer dan anderhalve alinea dus ik heb hem gewist en verwijs nu zonder problemen naar ‘Manga vaart wel bij namaakindustrie‘.

Twee posts (mede) over manga op Vakblog en dat op 1 dag. Goh.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top