De Cybook in de theorie

Frits Hoff (directeur van Edupaper) attendeerde me erop, in een comment op een eerdere post op Vakblog, dat de Iliad nu dan toch eindelijk concurrentie krijgt in Nederland van de Cybook. Deze is nu via de site van Edupaper ook te bestellen en met 350 euro is die fors goedkoper dan de Iliad. Ze hebben er ook een video review bij gedaan (een deel 1 zo te zien met waarschijnlijk een deel 2 later) en die toont dat de Cybook absoluut enkele voordelen heeft t.o.v. de Iliad maar wel het touchscreen mist wat ik nu met eigen documenten wel bijzonder handig vind. Als fervent luisteraar van audio boeken is de mp3 optie daarentegen wel een mooie compensatie.

Hopelijk ben ik nog eens in de gelegenheid om ook de Cybook eens aan een nadere inspectie te onderwerpen.

Die ASUS EEE Linux minilaptop op de site van Edupaper ziet er overigens ook wel interessant uit met een prijs die nog lager ligt dan die van de Cybook. Een videoreview daarvan is ook op de site te vinden hoewel ik nog niet gezien heb of die ook ebookreader software meekrijgt. Mooi apparaatje en als die ook nog eenvoudig videobestanden kan afspelen, dan ga ik daar ook eens over een aanschaf nadenken.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Er zijn nog meer ebook readers op komst, zie ook de (Nederlandse) webshop http://www.ebookreaders.nl die binnenkort haar deuren opent! Die Asus EEE pc is overigens een pracht van een apparaat(je), maar minder geschikt voor lezen (geen eInk maar traditionele lcd techniek, scherm heeft een vrij lage resolutie).

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top