Link bij de naam bij Blogger/Blogspot commentaar

Gisteren heb ik een comment gegeven bij een blogpost van WoW!ter over Technorati. Niet dat ik me daarvoor wil verontschuldigen of zo maar Wouter heeft zijn blog op Blogger.com staan en als je daar een comment geeft, dan moet je eerst een Google/Blogger identity opgegeven of kiezen voor handmatig opgeven van een naam (of anoniem commentaar geven natuurlijk). In het verleden poogde ik daar met een Google Account in te loggen maar dan ging het systeem ervan uit dat ik een weblog had of wilde bij Blogger en nee, Google, ik heb al voldoende weblogs van mezelf. Om die reden typ ik dus tegenwoordig ‘gewoon’ mijn naam bij de identity en geef ik op die manier commentaar op een Blogger/Blogspot weblog.

Vandaag zag ik echter op het blog van Marina, die zelf de informatie op het weblog van Jos had gelezen, dat je je eigen weblog-url kunt koppelen aan je OpenID account. Het is kennelijk voor Blogger/Blogspot mogelijk om de optie te geven gebruik te maken van ‘Any OpenID’ bij de identities in het commentaarformulier. Via de link die te leggen is tussen je url en je OpenID (ClaimID in mijn geval), linkt je naam bij een comment eindelijk netjes naar je url.

Voor mij (in Pivot) was het een kwestie van:
1. Regel een OpenID als je er nog geen eentje hebt. Ik had zelf al een account bij ClaimID.
2. In de <head> sectie van dit weblog (en dus voor de </head>) heb ik twee links geplaatst:
<link rel=”openid.server” href=”http://openid.claimid.com/server”/>
<link rel=”openid.delegate” href=”http://openid.claimid.com/rsnijders”/>

3. Bij Administration in Pivot even ‘Rebuild All Pages’ gedaan
4. Getest of de url van Vakblog herkend wordt als OpenID.

In het berichtje van Marina is mijn resultaat te zien! Nu alle Blogger/Blogspot bloggers nog zover krijgen dat ze deze optie ook aanzetten

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comments (3) Write a comment

 1. Dank voor de vermelding en de link :)

  en voor Matthijs: je kunt inloggen op het ‘dashboard’ van blogger in draft ipv je normale dashboard; daarna kun je (op de dashboard pagina!) via ‘settings’ van je blog de instellingen bij ‘comments’ aanpasen om deze optie te activeren. Hier is de link van blogger draft dashboard: http://draft.blogger.com/home

  Reply

 2. Ik had alleen de eerste keer aangegeven aan openid.claimid dat Blogger bij de trusted sites mocht, maar dat betekende dat deze mijn nickname niet onthield bij de volgende comments. Na 3 comments lang als ‘blog’ te boek gestaan te hebben kwam ik er achter dat ik Blogger van de trusted sites af moest halen zodat die netjes de profielinformatie correct meenam.

  Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

 • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
  Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top