Presentatie Hidden Automatic Navigator

Ondanks het feit dat we al enkele maanden live zijn met de Hidden Automatic Navigator, leek het me wel een goed idee om de reden van aanschaf en mogelijkheden ervan te presenteren aan de collega’s van het Mediacentrum. Vanochtend was het dan zo ver en nadat een stuk of 15 collega’s zich in een kleine presentatieruimte gepropt hadden (ik had er maar op 6 of 7 gerekend) kon ik mbv een powerpointje en mijn nieuwe speeltje toelichten dat nu bijna alle bronnen van het Mediacentrum ook buiten Windesheim toegankelijk zijn en dat we vanaf 1 januari ‘serieus’ alle gebruiksinformatie van al onze databanken gaan bijhouden.

Voor een “onzichtbaar” product als de HAN hoop ik natuurlijk wel dat we ook actief gebruik gaan maken van de mogelijkheden en, behalve aanschaf- en saneerkeuzes baseren op managementinformatie, ook nieuwe kansen zien in hoe we bepaalde bronnen willen en kunnen gaan aanbieden. Collega Erik kwam vanmiddag al gelijk met een suggestie om een bepaald tijdschrift, in overleg met de (kleine) uitgever, in digitale variant voor een kleine groep studenten en medewerkers beschikbaar te maken. Met de HAN een eenvoudige mogelijkheid en wellicht het eerste idee dat de deur openzet voor alle volgende …

Op verzoek de presentatie even online gezet bij authorstream. Nootje erbij: de overgangen werken niet perfect en het is wel erg op een niet-technische doelgroep gericht.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

  1. Hoi

    Kan die presentatie niet online per ongeluk? Die software is hier ook langs gekomen ter beoordeling en ik ben wel benieuwd naar bevindingen en meningen. Kon het op het eerste gezicht niet zo inschatten allemaal…

    Reply

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top