Einde voor Netscape

Al een paar dagen oud nieuws (ik ben wat minder druk achter de pc in mijn vakantie) maar toch nog even vermeldingswaardig dat AOL (de huidige eigenaars) meldt dat ze per 1 februari 2008 stoppen met ondersteunen en doorontwikkelen van alle Netscape (Navigator) browsers.

netscape.jpg

Niet dat ik deze browser nog gebruikte want ik ben al jaren tevreden gebruiker van Firefox maar Netscape was wel de eerste browser die ik gebruikte in 1994. Versie 0.9 heeft aan de wieg gestaan van mijn world wide web leven en t/m versie 2 heb ik tot volle tevredenheid van dit bladerprogramma gebruik gemaakt. Internet Explorer 3 kwam toen met wat verbeteringen en Netscape begon toen met, wat je achteraf als het begin van het einde van hun populariteit kan benoemen, te rommelen met allerlei (betaalde) versies en lang wachten op nieuwe releases. Als je de browser market share voor november 2007 bekijkt, moet je ook constateren dat met mij, de rest van de planeet ook al afscheid genomen had van Netscape.

Het is alleen nu dus officieel.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top