FeedDemon: goed en nu zelfs gratis

RSS feedreaders zijn er in vele smaken te krijgen maar ondanks de opkomst (en verbeteringen) in webbased feedreaders als Bloglines, Netvibes en Google Reader, ben ik sinds jaren trouw gebruiker van FeedDemon. Ooit gemaakt door Nick Bradbury als eenmansbedrijfje en later overgenomen door Newsgator, is het mijns inziens de fijnste reader en ik ben al bijna vanaf het begin een netjes betalende gebruiker. Natuurlijk, er zijn ook vele gratis programma’s maar met de zoekfunctionaliteiten (watches) en alle toegevoegde mogelijkheden in zowel presentatie als bijv. offline gebruik, heb ik nooit een betere gevonden dan FeedDemon. Dit is overigens geen oproep om me te overtuigen welk programma volgens jou beter is.

feeddemon_logo.gif

FeedDemon wordt ook nog steeds doorontwikkeld en ik zag bij het changelog voor de definitieve versie van 2.6 dat registratie niet meer nodig is en dat het programma gratis geworden is! Een betere naamsbekendheid en de gedachte dat de informatie zelf waardevol kan zijn (en daarmee de readers gratis), worden genoemd als redenen voor de stap naar freeware.

Het lijkt me een goede stap en ik kan het in elk geval aanbevelen om FeedDemon tenminste even te proberen. Downloaden van de 2.6 versie kan HIER.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top