In de ban van het Kindle/Iliad/Readius Ding

Woensdagavond zag ik toevallig de herhaling van (de derde aflevering van) VPRO’s In de Ban van het Ding. Dat is dat programma waar 3 journalisten nieuwe technologische snufjes bekijken en een klein interviewtje afnemen met de makers ervan. Ik vind er niet echt heel veel aan want ik vind het uiteindelijk te oppervlakkig blijven maar ja, in het begin toonden ze dat ze ook ebook readers gingen bekijken en dan blijf ik maar even hangen. Het schoot me te binnen dat Edwin het er ook al over deze uitzending had gehad.

Journalist Erwin had een gesprek via webcam met de CTO van Amazon over de Kindle en bracht een bezoekje aan Irex en Polymer Vision over resp. de Iliad en Readius. Weinig schokkende nieuwe dingen als je dit onderwerp al boeiend vond en ook in dit segment bleef het allemaal erg oppervlakkig maar toch aardig om te zien dat ook Erwin wel overtuigd was van het gemak en nut van ebook readers. Die Readius vind ik stiekem echt prachtig en ik kan niet wachten tot ik ooit, hopelijk in de nabije toekomst, een paar honderd boeken uit mijn binnenzak trek en uitrol.

De uitzending is op de site van Bright.tv te zien, natuurlijk bij uitzendinggemist en ook te downloaden als mp4 bestand.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top