OCLC koopt EZProxy

Ik had dit nieuws vorige week gemist maar OCLC heeft EZproxy gekocht met de intentie om het o.a. te gebruiken in combinatie met Worldcat.org.

In het kader van bibliotheek en access management wel een boeiende ontwikkeling omdat er volgens mij diverse (hogeschool)bibliotheken gebruik maken van EZproxy om studenten en medewerkers ook buiten hun instelling toegang te verschaffen tot de databanken. Met SURFFederatie wordt A-Select nu gepromoot en zelf gebruiken we de Hidden Automatic Navigator maar nu OCLC waarschijnlijk dan diensten gaat ontwikkelen/koppelen op basis van EZproxy, lijkt het allemaal nog interessanter te gaan worden op dit gebied :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top