Introductie Readius maar dan als telefoon

Ik loop wat achter met feeds lezen dus ik zag vandaag pas dat bij Reuters een bericht was uitgegaan over de lancering van Polymer Vision’s Readius. Een paar weken geleden bij het programma In de ban van het ding zeiden ze bij Polymer Vision al dat hun insteek van een opvouwbaar scherm was om de Readius dezelfde ‘gadget factor’ mee te geven als die van een mobiele telefoon maar dat is zelfs letterlijk genomen, lees je in het persbericht. De Readius wordt als telefoon gepromoot met ‘e-reading’ faciliteiten en hoewel kort de vergelijking met de Kindle wordt gemaakt, is het toch echt het lezen van blogs en mail op je telefoon wat de Readius zijn meerwaarde moet geven kennelijk.

readius.jpg

Ik blijf het een prachtig ding vinden en op de site van Polymer Vision vind je ook een 3D flash filmpje van de Readius. Medio 2008 wordt genoemd als datum dat deze uit zal komen en ik hoop dat deze nog enigszins betaalbaar is, al dan niet in combinatie met een mobiel abonnement. Ik wil er wel eentje in elk geval.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top