Beeldendonderwijs punt en el

Onderhandelen en bezig zijn met licenties, dat moet je maar net leuk vinden. Nou vind ik dat ook al jaren bijzonder leuk werk om te doen maar de ene leverancier levert wat meer werk op dan de andere. Natuurlijk wil niet iedereen zich conformeren naar de eisen/wensen die wij stellen om tot aanschaf over te gaan maar soms is de kloof van wederzijds onbegrip lastig te dichten. Vooruit betalingen, geen IP toegang maar alleen wachtwoorden, vreemde staffels in de tarieven, (te) beperkte gebruiksmogelijkheden van content in bijv. Blackboard, geen thuistoegang … noem het maar op.

Niet om nou gelijk alles in hokjes te drukken maar het zijn vaak educatieve uitgevers waarvan de licenties, beschikbaarheid van content en gebruiksvoorwaarden niet altijd zijn toegespitst op hogescholen (vriendelijker kan ik het niet zeggen, toch?). Des te prettiger als je er eentje tegenkomt die spontaan met je meedenkt en alle zeilen bij zet om tot een snel resultaat te komen. Binnen enkele mailwisselingen was de overeenkomst, toegang via onze HAN thuistoegang oplossing en natuurlijk de factuur, geregeld en zijn we als Windesheim een abonnement rijker op Beeldendonderwijs.nl, die beeldend onderwijs en cultuureducatie stimuleert met (80) online lesmethoden, Bevokaarten, trainingen en curssen en didactische informatie. Onze School of Education is er content mee en wat wil je nog meer dan een tevreden klant?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top