Vista Home Premium op een 22″ TFT

Sinds vorige week heb ik er een nieuw middel bij om te werken met informatie, nl. een nieuwe pc die de hoofdrol over moet gaan nemen van mijn inmiddels 4 jaar oude pentium 4. Deze kon het nog aardig bijbenen met ‘gewoon’ internet en gebruik maar begon het wel zwaar te krijgen met de videobewerking die ik steeds meer en meer doe thuis. Een nieuwe pc betekent vooral veel gehannes met het overzetten van tientallen grotere en kleinere programma’s maar na een paar uurtjes draaide de nieuwe pc als een zonnetje en was die voorzien van de meeste noodzakelijke spullen.

Grootste verandering is de overstap van Windows XP naar Vista Home Premium. Ik heb nog even getwijfeld om helemaal van het Windows platform af te stappen en naar Linux te gaan maar ik heb nog steeds bepaalde software waar ik geen afscheid van wil nemen en waar geen, mijns inziens, goed alternatief voor is. Vista werd het dus en los van het feit dat je weer op zoek moet naar bepaalde opties die je feilloos kon vinden in XP, moet ik toegeven dat het er aardig uitziet en tot nu toe ook prima doet.

Dit wordt ook geholpen door het feit dat ik van een 19″ TFT ben overgestapt naar een 22″ breedbeeld TFT en dat maakt wel even een verschil. Geen wonder dat je bijna geen niet-breedbeeld tft’s kunt vinden, dit is ideaal! RSS feeds lezen in FeedDemon kan ineens probleemloos met de orginele site aan de rechterkant en webpagina’s in Dreamweaver maken kan nu *met* voldoende plek voor alle menuutjes. Een resolutie van 1680×1050 is ook prachtig om oudere spellen, die deze breedbeeld resolutie ondersteunen natuurlijk, weer opnieuw te bekijken en spelen dus als je me vanmiddag zoekt, ben ik Half-Life 2 opnieuw aan het spelen.

Werken met informatie is makkelijker met de goede tools en ik ben nu weer goed voorzien!

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top