Microsoft geeft software weg

en nee, het is niet Internet Explorer maar zelfs nog nuttige software :)

Bill Gates himself heeft bekend gemaakt dat Microsoft gratis licenties gaat verschaffen van diverse ontwikkel- en ontwerpsoftware aan studenten. Het gaat om pakketten als Visual Studio en deze wil Microsoft dus gratis verstrekken aan studenten in Amerika en Europa die studeren aan een relevante opleiding (kan me zo voorstellen dat je ook weinig behoefte hebt aan dergelijke software op de PABO). Het hele project is DreamSpark gedoopt en inmiddels is zelfs al bekend gemaakt dat dit in Nederland in mei ook geintroduceerd zal worden voor studenten aan alle erkende onderwijsinstellingen.

Er zit vast een ultieme reden weer achter (ik kan me ooit nog herinneren dat je Word 2.0 ook voor een appel en een ei kon kopen toen ze WP 5.1 uit de markt wilden drukken) maar ach, gratis is gratis en daar varen we allemaal wel bij. Als ze nu eens een licentie voor meerdere pc’s aanboden voor Vista bijvoorbeeld ipv dat ik voor elke pc thuis moet betalen, dat zou ook aardig zijn maar ja, vergeleken met Adobe denkt Microsoft in elk geval nog dat educatieve instellingen daadwerkelijk een markt zijn en das in elk geval meegenomen. Ik kreeg vandaag ook de rekening voor Lexis Nexis Newsportal en ook die was bepaald niet gratis dus er valt nog genoeg werk te verzetten :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top