Onrust in de eigen gelederen?

Muziekmaatschappijen zijn al jaren bezig met flinke rechtszaken tegen sites en diensten die inbreuk maken op de auteursrechten. Ze verliezen ze niet eens allemaal maar dat brengt artiesten aan het denken dat als hun maatschappijen miljoenen binnenhalen aan schadevergoeding voor *hun* nummers, ze toch wel eens wat zouden moeten zien van dat geld.

Tweakers.net meldt dat artiesten geen cent krijgen hiervan en dat deze op hun beurt nu overwegen rechtszaken aan te spannen tegen de maatschappijen als hier niet snel duidelijkheid (en geld neem ik aan) komt.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2019 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top