Microsoft Sharepoint

Ik begreep vorige week (pas) dat Microsoft Sharepoint ook binnen Windesheim zijn opwachting zal maken, primair bedoeld tbv het Windesheim Portaal (intranet). Dat zal wel betekenen dat het om Windows SharePoint Services gaat.

Met dat in het achterhoofd viel het me dus op dat er vandaag een nieuwe publicatie van SURFFoundation uit is gekomen: SharePoint als leer- en werkomgeving in het hoger onderwijs : Verslag van het SURF Onderwijsvernieuwingsproject ‘Kenniswerken in SHAPE’. Zoals gewoonlijk te downloaden vanaf de site van SURFFoundation. Update: Erik zat zelfs bij een sessie over dit project bij Innovatium en blogt er over.

Tegelijk zag ik dat Microsoft met een beta van Office Live Workspace nog verder gaat met het online delen van agenda’s en documenten. Waar hebben we nog servers voor nodig in de organisatie? :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top