LibraryThing Local

of zoals ze op de NL site zeggen: ‘In de buurt‘. Ik ben al jaren lid van LibraryThing en ook al zit ik er niet dagelijks op te kijken (mijn boekencollectie groeit sinds mijn dvdhobby aanzienlijk minder snel nu), ik blijf het een mooi voorbeeld vinden van ‘zelf bibliothecaris spelen’. Natuurlijk *ben* ik een bibliothecaris maar met alle e-ontwikkelingen van de laatste jaren is het toch bijzonder lekker om door je eigen catalogusje te spitten.

Enfin, vorige week las ik op het blog van LT dat ze dus een nieuwe subsite hadden “devoted to finding, mapping and describing the world’s bookstore, library, book
fair and festival—as well as all the readings, signings, lectures and other
events they host
“. Kortom, je kunt nu melden welke boekhandels, bibliotheken, boekenbeurzen en allerlei soorten evenementen er in je woonplaats gebeuren en vervolgens wordt het een literair festijn als je door de bolletjes je plaats niet meer kunt zien in Google Maps. Tenminste, op de voorbeeldkaarten dan, zoals hieronder van Los Angeles.

lt_losangeles.jpg

LA is toch vooral filmsterren en Hollywood in mijn perceptie dus als LA al tjokvol boekhandels, bibliotheken en literaire evenementen zit, nou dan mag het in mijn woonplaats wel helemaal bingo zijn. Deventer is boekenstad! (niet alleen koekstad).

lt_local.jpg

Twee bolletjes? Dat is alles? OK, de Deventer Boekenmarkt staat tenminste nog vermeld net als de SAB maar dan houdt het op. Zo te zien heb ik nog wat huiswerk te maken wil ik Deventer goed op de kaart krijgen want we hebben toch echt wel wat meer (tweedehands) boekhandels om van de openbare bibliotheek nog maar niet te spreken.

Maar ‘In de buurt’ heeft nog meer te bieden. Kijken welke leden van LibraryThing in Deventer wonen bijvoorbeeld. Ik blijk onderdeel uit te maken van een harde boekenkern in Deventer van 4 personen en dan ben ik nog heel mild voor die 4e die 0 boeken in zijn collectie heeft. Kom op, je kan het! We hebben notabene een IDM opleiding in Deventer en iemand zal toch nog wel met een eigen catalogus willen werken? Nee?

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top