SD geheugenkaartje in de iLiad

Zucht, je zou toch zeggen dat ik genoeg (negatieve) ervaringen heb gehad met niet-ondersteunde geheugenkaartjes in fototoestellen en andere apparaten maar ik herinnerde me nog dat de iLiad ook SD kaartjes ondersteunde en heb een goedkoop kaartje van 2 GB gekocht om meer ebooks op te kunnen slaan. Alleen, mijn iLiad leest dat kaartje niet en na 3x controleren of ik iets verkeerd had gedaan, toch maar even de FAQ op de site van Irex gelezen .. en ja hoor:

The iLiad supports most CF, USB and MMC-cards,
however SD cards are not supported. In many cases SD cards can be used
since they are compatible with MMC, however the maximum size of an MMC
is 1GB. SD cards can be bigger but these can not be used in the iLiad
since the addressing method is different than MMC in that case, the
maximum size of compatible SD cards therefore is limited to 1GB.


Dat is toch niet meer van deze tijd? Kaartje maar in mijn fototoestel en dat oude 128MB kaartje maar in de iLiad.

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Comment (1) Write a comment

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top