Wederom nieuwe ebook-readers op de markt

Via Pocketinfo.nl viel te lezen dat het Taiwanese Netronix 2 nieuwe ebook-readers op de markt brengt, een 6″ en een 9,7″ versie.

netronix6.jpg

De 6-inch editie gaat tot een 600×800 resolutie, komt standaard met 32 MB ram en is met een SD kaartje met 4 GB uit te breiden (in tegenstelling tot mijn iLiad), weegt 210 gram en heeft 198mm x 128mm x 9mm als afmetingen. Leest TXT, PDF, RTF en HTML/CHM, de verplichte range afbeeldingsformaten en kan ook MP3 en AAC aan, waarvoor er ook een koptelefoonaansluiting op zit.

netronix9.jpg

De 9,7 inch doet er natuurlijk nog een schepje bovenop qua schermgrootte en gaat tot 825×1200 resolutie, kan volgens de specs de aanwezige 64 MB ram slechts uitbreiden met een max. 2 GB SD kaartje (?). Natuurlijk ondersteunt die dezelfde bestandsformaten maar is het groter met 255x195x14 mm als afmetingen. De 6″ zou het met een volle accu 8000 pagina’s omdraaien vol moeten houden, de 9,7 inch doet het met 5000.

Natuurlijk ben ik nieuwsgierig, met name naar het grotere 9,7 inch model. Voor mijn eigen vergelijking, de iLiad is 8,1 inch met een schermresolutie van 768×1024 en ik merk met A4 PDF’s dat dit eigenlijk te klein wordt op deze resolutie. Het verschil met die 9,7 inch Netronix zal dan wel eens boeiend kunnen zijn. Desalniettemin, deze Netronix modellen hebben (ook) niet de mogelijkheid om zelf aantekeningen te maken en juist dat maakt de iLiad voor mij nog steeds zo aantrekkelijk.

Meer concurrentie is echter alleen maar goed voor de prijs :)

Raymond Snijders

Sinds 1995 houdt Raymond zich bezig met de combinatie van ICT, bibliotheken en onderwijs vanuit het perspectief van (vooral) de bibliotheek en informatievoorziening. Thans is hij werkzaam bij de Hogeschool Windesheim als senior informatiebemiddelaar en houdt hij zich bezig met de digitale bibliotheek, contentlicenties, ebooks en auteursrecht. Over deze onderwerpen en de impact die ze (kunnen) hebben op het onderwijs en bibliotheken blogt hij sinds 2006 op zijn Vakblog. In 2013 won hij de Victorine van Schaickprijs voor zijn blog.

Leave a Reply

Required fields are marked *.


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  • © 2006- 2021 Vakblog – werken met informatie
    Aangedreven door WordPress en duizenden liters koffie // Theme: Tatami van Elmastudio
Top